keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Day Ten 21.2.15

Lauantai, tänään olisi mahdollisuus käydä katsomassa lentopalloa San Sebastianissa. Eilen sen naisen soitettua meille kouluun, hän sanoi että kyyti tulisi kello 15 yli 6. Kuitenkin kun päätimme menevämme ja soitettuamme naiselle takaisin, muuttui kellon aika puoli seitsemäksi. Meillä olikin siinä sitten aikaa katsella simpsoneita. Saimme myos puhelusta selväksi sen, että kuski olisi Felipen isä, Felipe.. Molemmat nimetty Felipeksi. Se oli hassua. Hän ei kuitenkaan ollut se jonka kanssa puhuisimme englantia vaan Felipe yritti kertoa ettei hän osaa oikeastaan englantia vaan hänen kaverinsa osaisi.

Kun aika tuli, soi kello ja juoksimme ulos, huomasimme heti kuka olisi kuskimme sillä Felipen isä Felipe, näytti aivan samalta. Harmaampi ja vanhahkompi vain. Kuitenki  ajotyylinsä aivan samanlainen kuin poikansa...Kaarteisiin täysiä ja 40 alueella mennään 80.. Muutenkin täällä ihmiset ovat aivan hulluja, mitä ajamiseen tulee. Kaikissa autoissa on koloja, kolhuja ja naarmuja.. Herranjestas.

Kun pääsimme kuitenkin paikanpäälle, huomasimme kuinka täynnä parkkipaikat olivat, jotkut pysäköineet jopa laittomasti. Mihinkään ei olisi mahtunut. Joten pysäköimme mekin hieman laittomasti.. Astuimme ulos autosta kun Felipe yritti peruuttaa autoa pieneen tilaan missä takana olisi iso maasturi. Ja pari kertaa hän siihen osuikin.. Lopulta päätyämme tilanteesta lähdimme kävelemään halliin missä matsi olisi.

Hallissa, mietimme että mitä tapahtuu kun Felipe puhui jollekkin "kassahenkilolle" ja viittasi meihin jotain. Pääsimme sitten portista läpi ja heti rupeaa Felipe huutelemaan pelaajille viitaten meihin, yritti varmaan saada heitä puhumaan englantia. Kaikki muut olivat ylhäällä katsomossa kun Felipe raahasi meitä ympäri hallia..hävetti :D Lopulta mekin pääsimme vihdoin katsomoon ja tutustuimme Felipen ystäviin, joista toinen oli se joka puhuisi hyvin englantia. Vanhempia mihiä molemmat ja tämä englantia puhuva kaveri sattui olemaan Graafikko ! Loistavaa. Miehen nimi oli Javi ja hän kertoi urastaan ja missä oli asunut vuosien mittaan ja tehnyt toita. Freelancerina hän on montakymmentä vuotta tätä hommaa tehnyt ja suunnittelee mm. taide katalogeja, kun pidetään näyttelyjä, hän tekee esiteltävistä taideteoksista katalogin. Se oli kuulemma hänen suurin asiakkaansa tällähetkellä. Javin mukana ollut kaveri ei kuitenkaan itse osannut englantia, mutta yritti silti puhua meille jotain edes, lopuksi sitten espanjaksi ja sitten Javin kautta. Huomasimme Felipen jäävän alas, kameran jalan ja kämäisen pokkarikameran kanssa.. Javi kertoi että Felipe tulee aina kuvaamaan ja dokumentoimaan pelejä ja siksi myos tuntee niin monet ihmiset.

Päästyämme istumaan, puhuimme vielä hiukan ketä kuuluisi kannattaa ja ketä ei. Se olisi San Sebastian vs. Madrid. Ja me kannatimme siis San Sebastiania. Huomasimme myos että sali oli aika kylmä, pelin aikana Javin kaveri yritti kysellä meiltä ja näyttää meille jotain, mutta kun emme ymmärtäneet, hän käytti google kääntäjää ja olikin innokas suomen sanojen oppija :D Hän kysyi meiltä onko meillä kylmä, ja sanoi sanan kylmä suomeksi :D Hän kertoi myos Javille, mitä kylmä meinaa. Katselimme peliä, joka sitten kului ja kului, kesti lähemmäksi 2 tuntia.. Lopulta Madrid voitti.

Pelin jälkeen huomasimme, että parisen muutakin Javin kaveria tuli ryhmään mukaan ja hekin puhuivat englantia ja juttelimme sitten niitä näitä keskenämme. He olivat kavereita koko joukko ja pelasivat keskenään aina aurinkoisina päiviä lentopalloa rannalla. Myos Felipen kanssa. Ihmettelimme että herranjestas miten Felipe jaksaa kun kovin vanhalta vaikuttaa, niin hän olikin kuulemma yksi niistä hulluista ja energisistä pelaajista :D Tulimme tilaan, jossa oli pieni baari/ravintola ja Javi kysyi joisimmeko jotain, viiniä, kaljaa, kahvia ? Pienet kaljathan me sitten juotiin ja hopoteltiin koulusta, suomesta, painoviestinnästä, toista. Yksi nainen oli Saksalainen, ja sanoi ettei osaa hirveästi englantia, mutta yritti puhua meille silti. Se oli ihan mukava reissu.

Ulos autolle vihdoin lähtiessämme, mietimme että mitä ne yhtäkkiä rupesi nauramaan hirveästi kun Javi kertoi, että kun Felipe vähän ei kovin laillisesti parkkeerasi, niin vitsailivat että joutuisimme ehkä kävelemään jos auto olisi hinattu pois ! Jestas sentään. Onneksemme auto oli paikallaan ja Felipe tuuletti, niin mekin. Pääsisimme autolla takaisin Urnietaan ja sitten nukkumaan....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti