torstai 28. tammikuuta 2016

Day Thirtynine 22.3.15

Huomenta espanja, kyllä väsyttää... sunnuntai ja kohti argeologisia kaivauksia Felipen isän ja äidin kanssa. Menimme ulos kyytiä odottelemaan ja haukottelemaan kunnes Felipen äiti tulikin meitä noutamaan. Kävelimme autolle, jonka huomasimme olevan nyt eri kuin yleensä, se oli paku, täynnä kampetta, kalastustavaraa, vilttejä ja siitä saisi pöydänkin tehtyä, jopas nyt oli. Sitten vain matkaan.
Kun olimme kerenneet 40 minuuttia olla matkalla, tulimme johonkin kaupunkiin. Ihmettelimme, että eihän me nyt jo voida olla perillä kun Felipe oli sanonut matkan kestävän ainakin 2 tuntia. Pyörimme ympäri katuja kunnes Felipe parkkeerasi johonkin, hyppäsi autosta ulos ja meni puhumaan poliisille, varmaankin kysyi tietä. Huomasimme että poliisi ajoi edellämme ja me seurasimme, kunnes pysähdyimme ja pakuun hyppäsi jokin tuntematon poika, vanhempi kuin me mutta silti opiskelija kuitenkin, kuulemma pelasi lentopalloa, ei hänkään ihan hirveästi englantia puhunut, eikä meitä kyllä siinä vaiheessa aamua edes kiinnostanut puhua. Hirveä pilkkiminen koko matkan, mutta kun ei vain viitsinyt nukkua.

Ajoimme ja pysähtelimme ja katsoimme karttaa ja käytimme gps laitteita ja silti tuntui että ei tulla ikinä perille. Felipe ja tämä tuntematon kaveri puhuivat hirveästi ja nopeasti kokoajan jotain espanjaksi. Onneksi meillä oli kuulokkeet molemmilla mukana. Jossan vaiheessa hirveä huuto kaikui ja käänsimme auton, olimme varmaankin löytäneet perille. Parkkeerasimme ja tulimme autosta ulos. Katselimme Kristan kanssa ympärillemme ja ihmettelimme minne hemmettiin olimme tulleet, missään ei näy mitään, peltoa ja tasaista niin kauas kuin vain näät, olimme tulleet keskelle ei mitään missä tuuli niin kylmästi ja hirveän lujaa. Huomasimme kuitenkin eräänlaisen rakennuksen jonne sitten lopulta kävelimme sisään. Tai oikeastaan melkein juoksimme.

Huomasimme sisällä olevan jonoa ja päättelimme että tästä ostetaan liput. Paikka näytti jokseenkin tyhjältä. Tämä ei ihan vastannut odotuksia, mutta menimme kuitenkin mukana. Ostimme liput, kävimme vessassa, jotka olivat taas joko a. rikki b. tukossa c. ilman vessapaperia tai d. muuten vain p*skassa. Ja vielä naisten vessat ? Mika vessakulttuuri hyh.

Sitten olikin aika KAHVIN, tosin sekin sellaisesta automaattipömpelistä. Höh. No oli edes jotain.
Sen jälkeen menimme Felipen ja muiden perässä alakertaan, jossa oli jonkinlainen pieni "näyttely" siellä oli kiviä seinällä, junarataa lattialla ja jonkinlainen pienoismalli.
Siinä kuvaillessamme yhtäkkiä Felipe lähtee kiirrellä ja hoputtaa meitä, oli vissiin kiire johonkin ? Huomasimme että muutkin ihmiset alkoivat valua ulos ja tämä yksi tuntematon kaveri sanoi että nyt mennään bussilla. Oltiin ihan että waat ? Noh bussiin siis ja kun se lähti liikkeelle, alkoi hirveä espanjan pölpötys edestä. Se olikin varmaan se infokaveri joka kertoi kaikesta. Noh mitäpäs me suomalaiset ei ymmärretä sanaakan eikä kukaan puhu englantia. Tästähän tulisin reissu.Pääsimme jonnekkin, hyppäsimme ulos bussista ja seurasimme ihmismassaa. Pysähdyimme ja Krista huomasi valkoiset kypärät ja mietti josko meidän pitää käyttää niitä. Krista pyysi tämän yhden kaverin puhelinta jossa oli translaattori suomesta espanjaksi ja saimme vastauksen, kyllä meidän täytyy käyttää niitä kypäriä, loistavaa..

Otimme sitten hölmön näköisinä kuvia kun muu joukkio meni jo kaukana edessäpäin. Felipe ihan innoissaan halusi ottaa yhteiskuvia ja me sitten juoksimme ryhmän kiinni. Sitten se alkoikin, varmaan puolentunnin hirveä pölötys espanjaksi luultavasti tästä paikasta, mikä tämä on ja mitä missäkin on jnejne. Meillä alkoi olla jo kylmä ja kiinnostus jossakin ihan muualla. Edessämme oli vissiinkin jokin kaivauspaikka missä sitten näkyi numeroita ja lappuja ja jotain eläimien kuvia ? Juu ymmärsimme todella paljon..
Kun vihdoin jatkoimme matkaa, ei kestänyt kovin kauaa kun pysähdyimme taas jollekkin toiselle paikalle ja tottakai mitä muutakaan kun esittely ja info ja kaikki muut asiat taas vaihteeksi espanjaksi. Kylmä edelleen hohhoijjaa ompas tämäkin reissu, missä ne kaikki kuolleet ihmiset luineen on ?
Noh siinä lopulta sitten tulikin jopa kaksi kalloa esiin leukaluineen, katseltiin ja räpsittiin niistä kuvia sitten, olipa edes jotain.

Ja sitten taaas jatkettiin matkaa, mutta vain taas kolmannelle paikalle, missä taas näkyi koloja ja metalliputkia ja kaikenlaista härpäkettä, tulimmekin ottamaan kuvia metalliputkista? Jes. Noh tovi siinäkin vierähti kun espanja vain kaikui korvissa. Vihdoin lähdimme takaisinpäin, kävelimme märässä kylmässä hiekkamössössä ja tulimme takaisin bussille. Sitten nopea kierros vielä respassa ja takaisin autolle.

 
Autolla sitten aloimme syömishommiin. Luulimme että olisimme mennet jonnekkin syömään syömään, mutta ei, pakusta saikin ihan kunnon pöydän aikaiseksi ja kaikki pääsivät istumaankin, nimittäin kuskin penkki kääntyi aivan toisinpäin, jestas. Felipen äiti oli tehnyt ruokaa mukaan, kananmuna peruna paistosta, se oli todella yksinkertaista mutta hyvää ruokaa. Mukana oli myös 3 patonkia, juustoa, suklaata, mehua, "raakaa pekonia" tavallaan kuin kinkkua ja paprikaa. Siinä sitten söimme ja yritimme puhua keskenämme jotenkin. Oli ihan mukavaa. Syönnin jälkeen lähdimme kohti Burgosia, museoon ja katedraalille.

Löysimme paikalle, veimme auton parkkihalliin ja lähdimme kävelemään Burgosin kaupungissa.
Menisimme käymään ensin katedraalilla. Näimme hienoja patsaita ja siltoja ja rakennuksia taas vaihteeksi. Oli siellä myös hieman raakojakin patsaita, yhdellä niistä oli jalkojensa juurella 3 mestattua päätä ! Kävelimme ja räpsimme innoissamme taas kuvia ja Felipe naureskeli kun menimme jos jonkinmoiseen asentoon ottaaksemme kuvia.

 Otimme myös yhteiskuviakin !
Kun saavuimme katedraalille, suut loksahti taas vaihteeksi auki....Menimme lopulta sisään ja ihmettelimme mikä tässä nyt kestää niin kauan, ostetaan liput ja mennään katsomaan ! Syystä tai toisesta kuitenkin meillä ei kuulemma ollutkaan aikaa ja menisimme museolle. Kävimme kuitenkin nopeasti vilkaisemassa sisälle, ja kuten aina olimme ihan WOOOOOOOOOW.

Tässä teille kuvia katedraalista ja sen ympäristöstä...Katedraalin jälkeen lähdimme kävelemään taas, menimme perässä ja räpsimme kuvia jokapaikassa, Menimme katedraalin ympäri, se oli todella hieno joka kulmasta !
Lopulta kun päsimme katedraalista jatkamaan menimme kahville ja munkille pieneen söpöön kahvilaan ! Olisimme kristan kanssa halunneet churroja suklaalla, mutta tottakai ne oli juuri silloin loppu kun me olisimme niitä halunneet, juuri niin tätä. No otimme sitten molemmat jotain muuta.

Kun jatkoimme kävelimme ja kävelimme, olimme varmaan taas hiukan hukassa kun Felipe pysähtyi taas ja kysyi mieheltä tietä... museoon päästyämme, huomasimme sen olevan aivan järkyttävän isokokoinen, siinä oli 4 kerrosta ja hirveästi kaikkea asiaa.. Täällä menisi varmasti monta tuntia.
Kiertelimme ja kaartelimme ympär museota ja luimme sen tekstejä, nyt ymmärsimme mitä se nainen siellä kaivauksilla selitti, kun nämäkin kertoivat siitä ja olivat onneksi englanniksi ! 
Museosta löytyi kaikenlaista ihmisen evoluution liittyen, tulesta, miten ihmiset olivat asuneet, miten kuolleet, kalloja, kehitystä jnejne...

Kuvia museosta...
Kun vihdoin lähdimme olimme todella väsyneitä mutta innokkaita kuitenkin löytämään auton parkkihallista jotta päästäisiin lähtemään takaisin.ja sitten takaisin urnietaan... jaksoi sitä kuitenkin vähän leikkiä vielä kameroillakin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti