tiistai 26. tammikuuta 2016

Day Thirtyone 14.3.15

LAUANTAI, TÄNÄÄN MENNÄÄN RANSKAAN JEIJJ BONJOUR ! Felipe edellisenä päivänä sanoi että mentäisiin ranskaan kunhan hän tulee töistä, n. Kello neljän aikoihin. Heräilimme ja rupesimme aamupalalle ja heti valmistelemaan lähtöä ranskaan, vaatteet, meikit ja kaikki valmiiksi. Päivästä söimme ruokaa ja odottelimme kellon lyövän neljä.  Kävimme myös nostamassa rahaa ja kaupassa ! Takaisin kämpille päästyämme pistimme läppärit toimintaan ja tyhjensimme kameramme että olisi tilaa ottaa sitten ranskassa kuvia !

Jee vihdoin kello neljä, felipe tuli kämpille, sanoi käyvänsä suihkussa ja sitten lähdetään !

Autossa sitten, kohti ranskaa, emme tienneet kuinka kauan matka sinne kestäisi, mutta tiesimme että ei kovin kauaa, emme kuitenkaan odottaneet että siihen kestäisi n. 15 minuuttia ! Yhtäkkiä Felipe sanoi vain että katsokaa, tuossa on silta ja sen alla joki, kun menemme sen yli, olemme ranskassa…..JA NOIN, ollaan Ranskassa ! Wualaa, Oui Oui ! Loistavaa nyt voin sanoa käyneeni Ranskassa :D Aivan täpinöissäni kun vihdoin on käyty kokonaiset 3 maata, pikkuluku muille (mukaan lukien kristalle..) mutta iso luku minulle (:Kävisimme kuulemma Bayonnessa, sen kaupungin keskustassa shoppailemassa putiikit läpi ja sen jälkeen jossain suuressa marketissa jossa myös oli parisen kauppaa. Mukaan lukien söpö saippua kauppa, jossa kuulemma he tekevät saippuat aivan itse, kuin myös hajuvesiä ja shamppoosaippuaa ? Katselimme ja jatkoimme sitten matkaamme markettiin josta etsimme Breezereitä jota emme olleet vieläkään mistään muualta löytäneet kuin barceloonasta. Vesimeloni breezeriä, sitäpä juuri. Noh, eipä niitä näkynyt siinäkään supermarketissa.. Vain todella paljon tequila olut Desperadosia. Kysyimme vielä voisiko Felipe kenties käyttää meitä San Sebastianin isossa marketissa, no sinne vielä mentiin kun pääsimme takaisin rajan toiselle puolelle Espanjaan.. JOSTA VIHDOIN LÖYTYI VESIMELONI BREEZERIÄ. Niitä tulikin ostettua sitten jo valmiiksi pari c:

Tässä me, excited as rainbows, kun astuimme autosta ulos!

Kuvia Bayonnen keskustasta…


Tarkemmin kerrottuna Bayonne, Ranska näytti aika samalta kuin Espanja, sekin oli osa Baski maata ja huomasimmekin pari Baski baaria/ravintolaa kun kävelimme kadulla katsellen ympärillemme kauppoja. Felipe käveli edellä ja mietimme että missä sitä uskaltaa pysähtyä ja mennä käymään ihan kaupan sisälläkin, yritimme huutaa Felipelle, että hei hetkipieni mennään tuonne, mutta ei hän kuullut (varmaankaan) ei ainakaan vastannut, joten päätimme vain mennä katselemaan. Putiikista tultuamme ihmettelimme että noh, missäs se Felipe nyt luuraa ja huomasimme hänet sisällä eräässä pikkuleipomossa ja menimme sisään, siellä tuoksui hyvälle ! Oli patonkia, AITOA RRRANSKALAISTA PATONKIA, sekä kroissanttia ja jotain suklaataikina juttuja jotka näyttivät todella hyviltä, saimme felipeltä maistiaiset ja päätimme itsekin ostaa sellaiset :3Jatkoimme matkaamme ja kävimme putiikissa kuin putiikissa, kukaan ei osannut tai sitten halunnut puhua ollenkaan englantia ja sanoivat vain että no no ja puhuivat sitten felipen kanssa varmaankin baskia tai espanjaa. Oli todella hassua kuulla Bonjour joka kerta kun menimme sisään johonkin putiikkiin.

Huomasimme myös todella hienon katedraalin, johon sitten menimmekin käymään ! Se oli todella todella iso ja upea, valitettavasti emme uskaltaneet kovin kuvia siellä ottaa… Ihmiset kävivät siellä katselemassa, sytyttämässä kynttilöitä ja kumartumassa. Huomasimme myös rappuset alas pieneen pimeään koloon, jonka oletimme olevan hauta, sillä tämän yläpuolella oli nimiä ja päivämääriä.Lopulta jatkoimme matkaamme ja huomasimme heti pienen makeiskaupan ! Sinnehän oli pakko juosta ja ostaa vähän lauantai mäystiä. Kun pääsimme sisään tuli heti todella makean haju nenään ja sokeri vain hulmusi ilmassa. Felipekin tuli makeiskauppaan muttei ostanut mitään.Kun jatkoimme matkaa, huomasimme suklaakaupan jonne oli ihan pakko päästä ! Menimme kyseiseen kauppaan ja suklaanhaju valtasi meidät ja olimme kuin taivaassa ! Katselimme suklaita kun Felipe sanoi, että jos haluat ostaa suklaata niin hän tietää paremman, parhaan suklaakaupan mitä on koko ranskassa. WOU sinne siis ! Kun kävelimme pitkin katuja, aloimme huomata suklaakaupan suklaakaupan jälkeen, suklaakauppoja joka puolella !! Täytyy varmaan muuttaa Ranskaan asumaan.. :D Olisi tehnyt mieli käydä kaikissa ja ostaa suklaata mielinmäärin, huomasimme golfpallo suklaata, kaiken muotoista suklaata, pääsisäismunan muotoisen ison suklaaveistoksen, amerikkalaisen jalkapallon muotoisen suklaan, pääsiäispupuja suklaasta, suklaata, suklaata, SUKLAATA O.O !!!Tästä suklaanhuumasta päästyämme huomasimme myös pikkukahviloita joka puolella, missä oli totta kai croisanttia ja kaikenlaisia leivoksia, macaronsseja ja kaikkea herkullista. Emme valitettavasti käyneet kahvilla ): Oli kovin kiire, että kerkeisimme käydä kaikkialla.Loppujen lopuksi, Ranskan reissumme oli todella mukava (: Urnietaan takaisin päästyämme oli jo pimeä ja olimme väsyneitä matkustajia.. Kävimme ostoksiamme läpi ja nälkäisenä ja väsyneinä kun emme jaksaneet ruokaa tehdä, olimme ostaneet supermarketista pakastepizzat jotka sitten paistoimme ja söimme elokuvan ja breezerin kera !
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti